Začiatok NHL menil zostavy na 5. ročník Zápasu hviezd v Čeľabinsku

09.01.2013 Celý región

Moskva 9. januára (TASR) - Dvaja slovenskí hokejisti Rastislav Staňa (CSKA Moskva) a Tomáš Záborský (Avangard Omsk) sa počas nastávajúceho víkendu objavia v 5. ročníku Zápasu hviezd KHL. Ten sa uskutoční v Čeľabinsku s tým, že v sobotu bude na programe najskôr súboj hokejových legiend a po ňom súťaže zručností, v nedeľu potom samotný zápas hviezd KHL, v ktorom sa proti sebe postavia nominovaní hráči mužstiev Západu a Východu.

V súvislosti s ukončením výluky v zámorskej NHL prišlo ale k viacerým hráčskym zmenám, keď z oboch tímov vypadli viacerí hokejisti, ktorí sa už museli vrátiť do Ameriky po oznámení, že vedenie NHL a NHLPA sa dohodli na novej kolektívnej zmluve. Z nich napriek tomu prijal účasť v tejto exhibícii útočník Iľja Kovaľčuk, ktorý počas výluky hral za SKA Petrohrad.

"Mali sme pripravený náhradný variant, so všetkým sme rátali. Už teraz sme urobili zmeny v zostavách na Zápas hviezd a všetkých hráčov oslovili. Tých, ktorí boli nominovaní na základe hlasovania a už odišli späť do NHL, sme nahradili ďalšími, sú to dôstojné kandidatúry," povedal pre RIA Novosti viceprezident KHL pre hokejové operácie Vladimir Šalajev.

konečné nominácie

Západ:

brankári: Vasilj Košečkin (Severstaľ Čerepovec), Rastislav Staňa (CSKA Moskva)

obrancovia: Alexander Riazancev (Severstaľ Čerepovec), Kevin Dallman (SKA Petrohrad), Ondřej Nemec (HC Lev Praha), Iľja Gorochov (Dinamo Moskva), Staffan Kronwall (Lokomotiv Jaroslavľ), Dmitrij Kalinin (SKA Petrohrad)

útočníci: Iľja Kovaľčuk (SKA Petrohrad), Alexander Radulov (CSKA Moskva), Tim Stapleton (Dinamo Minsk), Nikolaj Žerdev (Atlant Mytišči), Alexander Koroľuk (Viťaz Čechov), Sergej Širokov (CSKA Moskva), Denis Kokarev (CSKA Moskva), Sergej Plotnikov (Lokomotiv Jaroslavľ), Michail Varnakov (Torpedo Nižnij Novgorod)

Východ:

brankári: Michael Garnett (Traktor Čeľabinsk), Konstantin Barulin (AK Bars Kazaň)

obrancovia: Iľja Nikulin (AK Bars Kazaň), Anton Belov (Avangard Omsk), Jevgenij Medvedev (AK Bars Kazaň), Renat Mamašev (Neftechimik Nižnekamsk), Viktor Antipin (Metallurg Magnitogorsk), Deron Quint (Traktor Čeľabinsk)

útočníci: Jevgenij Kuznecov (Traktor Čeľabinsk), Sergej Moziakin (Metallurg Magnitogorsk), Jori Lehterä (Sibir Novosibirsk), Jakub Petružálek (Amur Chabarovsk), Tomáš Záborský (Avangard Omsk), Alexander Perežogin (Avangard Omsk), Alexej Morozov (AK Bars Kazaň), Dmitrij Kagarlickij (Metallurg Novokuzneck), Igor Skorochodov (Jugra Chanty-Mansijsk)

V stredu o 15.00 h sa na oficiálnej stránke Zápasu hviezd spustilo hlasovanie o výber kapitánov oboch tímov.
 

Vyberte región